De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 6 cartofi mari
- 500 g ficăței de pasăre
- 1 legatura mărar
- 1 legatura pătrunjel
- 100 ml lapte
- 50 g unt
- 200 ml suc de roșii natural
- cimbru
- sare
- piper
- 20 ml ulei de măsline
Mod De Preparare
- Ficățeii se spală, se curăță și se pun la scurs.
- Cartofii se curăță, se taie în cuburi mari și se pun la fiert, în apă cu sare.
- Verdețurile se curăță, se spală și se toacă mărunt.
- După ce s-au scurs, ficățeii se taie bucăţi potrivite. Se adaugă verdeața, un pic de cimbru, un praf de sare și de piper.
- Cartofii se pasează, după ce au fiert, se adaugă untul și laptele, se amestecă bine, până se obține un piure omogen.
- Într-un vas termorezistent, uns în prealabil cu ulei de măsline, se așază un strat de ficăței cu verdeaţă, se toarnă sucul de roşii şi, deasupra, stratul de cartofi. Se dă la cuptor, la foc potrivit, timp de 40-45 de minute.
- Musacaua de cartofi cu ficăţei se servește caldă sau rece, ornată cu verdeață, rondele de castraveţi, roşii şi pătrunjel.
Alte rețete