Musaca de cartofi cu peşte

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g cartofi
  • 500 g peşte file
  • 1 lămâie
  • 3 linguri ulei
  • 200 g roşii decojite în suc de roşii
  • 1 ţelină
  • 200 g brânză telemea
  • 200 g smântână
  • 2 ouă
  • 1 legatura verdeaţă
  • 100 g caşcaval ras
  • 50 g unt
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Cartofii se spală şi se fierb în apă cu sare. Se curăţă de coajă şi se taie felii, groase de 1 cm.

2. Peştele se spală şi se usucă. Se stropeşte cu zeama de la o lămâie, se dă cu sare şi piper. Se lasă 10 minute la rece.

3. Ţelina se curăţă, se spală, se taie felii, se căleşte în unt şi se pune deoparte. Peştele se prăjeşte în ulei încins şi se lasă la scurs pe un şervet de hârtie.

4. Într-o tavă unsă cu unt se pun straturi succesive de: cartofi, brânză rasă, roşii tăiate cubuleţe, peşte, ţelină, caşcaval şi iar cartofi. Se adaugă ouăle bătute cu sare şi piper. Se coace la foc potrivit 20-25 minute. Se presară verdeaţă şi se serveşte cu smântână.

Alte rețete