De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 4-5 vinete mijlocii
- 700 g carne tocată
- 1 ceapă
- 1-2 ardei graşi
- 1 ou
- 3-4 roşii
- 150 ml suc de roşii
- 1 lingura făină
- 2-3 linguri ulei
- 1 lingura pesmet
- 100 g caşcaval
- sare
- piper
- pătrunjel verde
- 2-3 linguri smântână
Mod De Preparare
Din doar câteva ingrediente proaspete, vei putea pregăti oricând cea mai bună musaca de vinete. Un preparat gustos ce poate fi servit ca fel principal pentru masa de prânz. Urmărește rețeta pentru musaca de vinete și notează-ți pașii pe care trebuie să îi urmezi.
Rețetă musaca de post de vinete:
Este sezonul vinetelor românești, moment ideal să îți faci provizii. Vinete coapte, salată de vinete sau musaca de vinete sunt doar câteva dintre preparatele delicioase ale toamnei. Astăzi îți spunem rețeta pas cu pas de musaca. Vezi care este secretul pentru cea mai bună musaca de vinete!
1. Pentru început, vinetele se spală, se curăţă de coajă şi se taie felii cu grosimea de 1 cm. Se dau cu un praf de sare, se pun pe un tocător din lemn şi se lasă la scurs.
2. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte uşor într-o tigaie încinsă cu ulei. Se adaugă carnea tocată, ardeiul gras tăiat cubuleţe, un praf de sare şi piper. Carnea călită se amestecă cu sucul de roşii, iar când se răceşte se adaugă oul bătut şi pătrunjelul verde tocat. Separat, se prăjesc vinetele scurse, date prin făină.
Rețeta de musaca de post de vinete este aproape gata!
3. Se unge un vas termorezistent cu puţin ulei şi se tapetează cu pesmet. Se pun straturi succesive de vinete, carne tocată şi roşii tăiate rondele. Se termină cu un strat de vinete şi se adaugă jumătate cană cu apă. Se presară caşcaval ras şi se pune în cuptorul încins, la foc potrivit, 30 minute.
Musacaua de vinete este gata. Se servește caldă, cu smântână și cu verdeață deasupra. Poftă bună!