Musaca de vinete – reteta greceasca

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 6 vinete
  • 300 g carne tocată
  • 200 g parmezan ras
  • un pahar ulei
  • 2 ouă
  • 1 ceapă
  • scorțișoară măcinată
  • nucșoară
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Musacaua sau Moussaka este o mâncare cu origini grecești/turcești ce se realizează cu vinete, brânză și carne tocată. A nu se confunda cu lasagna cu vinete ce conține sos de roșii/roșii și sos bechamel.

Cum se prepară musacaua de vinete – rețeta grecească

  1. Vinetele se spală bine și se taie rondele sau fâșii. Acestea se introduc într-un bol cu apă fierbinte și puțin ulei pentru cel mult 2 minute. După blanșare, bucățile de vinete se scurg și se usucă foarte bine și se prăjesc în ulei.
  2. Separat se prăjește ceapa tocată mărunt. Se adaugă carnea tocată peste ceapă. Se condimentează cu sare, piper, nucșoară și scorțișoară. Se amestecă foarte bine. La final se adaugă parmezanul ras.
  3. Musacaua de vinete se asamblează astfel: un strat de vinete, un strat de brânză până ce se termină ingredientele. Peste ultimul strat se adaugă ouăle bătute bine și se dă la cuptor timp de 45 de minute.