Muşchi de porc cu sos de vin

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg muşchi de porc
  • 50 g şunculiţă afumată
  • 3-4 cepe roşii potrivite
  • 300 ml vin demidulce rose
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper negru boabe şi măcinat

Mod De Preparare

1. Se spală muşchiul de porc cu 2-3 jeturi de apă, apoi se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie. Se împănează muşchiul de porc cu ceapă, sare, şunculiţă şi piper. Se stropeşte cu ulei şi vin, se acoperă cu o folie şi se lasă de seara până dimineaţa sau câteva ore ca să se macereze.
2. După ce a stat la macerat, se pune într-o tavă, se stropeşte cu zeama în care a stat şi se bagă în cuptor.
3. Pentru început, se lasă la cuptor acoperit cu un capac ca să nu se ardă pe exterior. După ce s-a fiert carnea înăbuşit, se scoate capacul.
4. După ce s-a rumenit friptura şi s-a frăgezit, se serveşte stropită cu sosul de vin şi ceapă. În funcţie de preferinţe, se poate condimenta şi cu alte mirodenii.