De Erika Chivu,
Ingrediente
- 1 bucata vânătă mare
- 200 g brânză dulce
- 1 bucata ceapă mică
- 1 legatura marar
- 1 praf sare
- 1 bucata roșie mare
- 2 linguri smântână
- 1 cana cașcaval pentru ornat
Mod De Preparare
Învaţă să prepari un mușuroi de vinete delicios cu smântână.
Mod de preparare:
1. Se taie vânăta în felii subțiri care se frig pe grătar.
2. Brânza dulce se amestecă bine cu ceapa tocată mărunt, mărar și sare, până la omogenizare. Smântâna se amestecă împreună cu mărarul și puțină sare. Roșia se taie cubulețe mici, iar cașcavalul felii sau ras.
3. Se așază feliile de vinete pe marginea unui castron, sub formă de floare. Se pun alternativ un strat de brânză cu unul de roșii, ultimul fiind de brânză.
4. Se răstoarnă pe o farfurie plată și se ornează cu smântână, roșii si cașcaval. Se dă la rece pentru aproximativ o oră.