De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 280 g făină;
- 240 ml apă;
- 250-280 g zahăr;
- 100 g cacao pudră;
- 80-100 ml ulei;
- 1 linguriță de sare;
- 2 fiole esență de vanilie;
- 1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt;
- OPȚIONAL: zahăr pudră pentru decorat.
Mod De Preparare
Asta este rețeta pentru cea mai simplă, gustoasă, pufoasă și rapidă negresă de post. Doar respectă pașii de mai jos și obții desertul perfect pentru zilele în care ții post, dar vrei să te răsfeți cu un dulce de casă. Citește cea mai simplă rețetă pentru negresă de post!
Cum faci cea mai bună negresă de post
Pentru început, preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
- Într-un bol mare, adaugă făina și peste pune restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Amestecă foarte bine cu un tel compoziția de negresă de post până când toate observi o compoziție omogenă.
- Toarnă peste compoziția uscată apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid, dar omogen.
- Toarnă aluatul de negresă în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcă ușor tava până când se așează perfect compoziția.
- Pune negresa de post la cuptor și dă focul la mediu spre mic timp de 30 de minute. Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească. Când negresa de post s-a răcit, pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale. De asmenea, pentru un plus de gust, poți adăuga peste porția de negresă de post și un strat de ciocolată sau înghețată! Iată cu faci crema de ciocolata pentru prajituri și inghetata de casa
Vezi și alte rețete delicioase de negresă:
Încearcă și această rețetă de chec cu glazura de ciocolata
Dacă ții post, poți încerca și aceste gogosi de post
Alte rețete