De Erika Chivu,
Ingrediente
Pentru negrese
- 1/2 ceasca unt
- 350 g ciocolata menaj
- 1 ceasca zahar
- 1 praf sare
- 2 oua mari
- 3/4 ceasca faina
- 8 bucati biscuiti oreo pisati
pentru crema
- 4 linguri unt fara sare
- 2 cesti zahar pudra
- 3 linguri frisca lichida
- 7 bucati biscuiti oreo pisati
Pentru decor
- 8 bucati biscuiti oreo pisati
Mod De Preparare
Învaţă să prepari nişte negrese mai deosebite, cu cremă de biscuiţi Oreo, care vor surprinde toată familia şi prietenii.
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă pentru prăjituri. Tapetează cu hârtie de copt şi unge şi hârtia cu unt.
Pune la bain marie untul şi 1 ceaşcă de fulgi de ciocolată sau ciocolată menaj.
Dă vasul deoparte şi adaugă zahărul, sarea, abia apoi ouăle şi făina. Adaugă încet biscuiţii Oreo zdrobiţi.
Întinde aluatul în tava tapetată şi dă la cuptor circa 30 de minute. Scoate negresele la răcit pe un grătar şi prepară crema.
Într-un vas, amestecă untul cu zahărul pudră şi bate cu mixerul bine de tot. Adaugă şi frişca lichidă şi bate până obţii consistenţa dorită.Adaugă încet bucăţile de biscuiţi oreo pisaţi.
Toarnă crema de Oreo deasupra negreselor şi ornează cu jumătăţi sau sferturi de biscuiţi Oreo.
Dă la rece minim 20 de minute înainte de servire.