De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru baza norișorului
- 1 ou pentru fiecare norișor în parte
- sare și piper după gust
Idei de umplere
- Cărnuri: șuncă, salam, bacon, pancetta
- Brânzeturi: parmezan, cheddar, brânză de vacă, brânză de oaie
- Verdețuri: pătrunjel, cimbru, mărar
- Legume: ceapă (verde, cel mai bine), spanac, ardei gras
- Condimente: oregano, usturo pudră, boia dulce/picantă, fulgi de ardei iute
Mod De Preparare
Am găsit rețeta perfectă de ouă! Perfectă ca aspect, perfectă ca preparare, perfectă ca gust! Norișori de ouă care și se topesc în gură, un gălbenuș de culoarea soarelui, cremos… Super sănătos, super gustos, super rapid! Cei mici vor hăpăi cu plăcere și viteză, cei mari vor savura.
- Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Unge o tavă cu un pic de ulei și pune pe ea o hârtie pergament.
Separă albușurile de gălbenușuri, având grijă să nu spargi gălbenușurile.
Bate albușurile bine cu ajutorul unui mixer – treaptă mediu-mare-, până obții o spumă tare și omogenă. Adaugă ingredientele alese de tine din propunerile de mai sus, cu ajutorul unei spatule de plastic/silicon – ușor și cu mișcări cât mai puține, ca să nu se taie/ dezumfle norișorii.
Cu ajutorul unei linguri, pune pe tava mai devreme pregătită norișorii, la distanță unul de altul și de dimensiuni egale. Cu spatele lingurei formează ușor o gaură, în care pui cu grijă gălbenușul.
- Dacă vrei ca gălbenușul să fie cremos dar bine făcut, lasă tava la cuptor 14-16 minute. Pentru gălbenușuri moi, lasă numai 10 minute.
Foto: captură Youtube
Alte rețete pentru micul dejun