Nutella de casă

De

Ingrediente

  • 230 g alune de pădure
  • 35 g cacao neîndulcită
  • 70 g zahăr pudră
  • 2 fiole esență de vanilie
  • 3/4 linguriță ulei vegetal
  • 1/2 linguriță sare

Mod De Preparare

Nutella de casă – mai bună decât cea din comerț!

Da, crema de ciocolată care a declanșat dependență în rândul a milioane de oameni se poate face cu ușurință. Și din numai 6 ingrediente! Chit că o mănânci în clătite, că o pui cremă în torturi și prăjituri… Sau că pur și simplu te trezești în miez de noapte că deschizi borcanul și te înfrupți cu nesaț cu o lingură plină de Nutella.. E clar, o adori! Acum învață să o faci și acasă! Ieși mult, mult mai ieftin decât dacă o cumperi de la magazin gata făcută și, pe deasupra, știi cu siguranță că nu conține conservanți!

Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.

  1. Întinde alunele pe o tavă și dă-le la copt 15 minute.
  2. Când le scoți, lasă-le să se răcească până ajung la temperatura care-ți permite să le atingi fără să te arzi. Curăță coaja de pe ele frecându-le între palme.
  3. Pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie și mixează-le bine până obții o pastă cremoasă și omogenă.

Rețete delicioase la care poți folosi crema de Nutella:

Prăjitură împletită cu Nutella

Cheescake Nutella de la Nigella

Negrese cu Nutella din trei ingrediente

Vezi și alte rețete de prăji la care vrei să folosești Nutella, sunt absolut delicioase!

Alte rețete