De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 200 g brânză de capră sau de oaie
- ulei pentru prăjit
- 1 ceapă
- 8 ouă
- 200 ml bere
- 1 legatura ceapă verde
- 1 legatura verdeaţă tocată mărut (pătrunjel, mentă, busuioc)
- 1/2 lingurita sare
- 1 vârf de cuţit de piper proaspăt măcinat
- 1 lingurita unt
- roşii
- verdeaţă pentru ornat
Mod De Preparare
1. Se curăţă ceapa, se taie în solzişori şi se căleşte în unt. Se sparg ouăle şi se separă albuşul de gălbenuş. Se amestecă gălbenuşurile cu berea şi cu ceapa călită şi se presară cu sare şi piper.
2. Albuşurile se bat spumă, după care se amestecă uşor cu ceapa verde şi verdeaţa tocată mărunt. Se toarnă peste gălbenuşuri şi se amestecă cu grijă cele două compoziţii. Se toarnă, toată odată, într-o tigaie încinsă cu puţin ulei şi se prăjeşte.
3. Odată prăjită, se taie în triunghiuri. Se pun bucăţile de brânză de capră pe o bucată de omletă şi se acoperă cu o altă bucată de omletă. Se lasă pe o farfurie pentru ca brânza să se înmoaie puţin.
4. Se presară omleta cu verdeaţă şi se serveşte cu roşii.