De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 3 ouă
- puțină sare
- un vârf de cuțit de praf de copt
- ulei
Mod De Preparare
Omleta sufleu, omleta franțuzească sau omleta mamei Poulard este o rețetă ce datează din secolul 19. Anne Boutiaut Poulard sau mama Poulard este cea care a conceput această rețetă de omletă pufoasă.
Cum se face omleta sufleu (soufflee)
1. Se separă gălbenușurile de albușuri. În albușuri se pune sare după gust.
2. Albușurile se bat spumă cu ajutorul unui tel sau a unui mixer electric. Spuma de albușuri trebuie să fie fermă, să se poată întoarce castronul cu fața în jos fără ca albușurile să cadă.
3. Gălbenușurile se bat și ele cu praful de copt.
4. Albușurile se amestecă cu gălbenușurile având grijă să amestecăm ușor de jos în sus pentru a nu pierde aerul din albușuri.
5. În tigaia caldă se pun câteva picături de ulei și se toarnă amestecul realizat mai sus. Ouăle trebuie distribuite uniform pe suprafața tigăii. Se acoperă cu un capac și se lasă la foc mediu 10 minute.
6. Omleta se pliază în farfurie.
Opțional: se poate adăuga pătrunjel tocat fin sau cepșoară în amestecul de gălbenușuri.