De Ileana Voicu,
Ingrediente
- 100 g orez basmati
- 100 ml lapte de cocos neîndulcit
- 1/2 lingura sare
- 1 bucata broccoli
- 50 g fulgi de migdale
- 3 lingura oţet de vin
- 1 praf sare
Mod De Preparare
► Orezul se lasă peste noapte, cca 12 ore, în apă rece. Apoi se strecoară.
► Orezul se pune într-o oală, cu laptele de cocos şi sare şi se umple cu apă cu cca 1 cm deasupra orezului. Se dă în fiert şi se mai lasă la foc mic cca 20 de minute, până când scade şi orezul se încheagă. Se lasă la răcit, fără capac.
►Broccoli se spală, se rup bucheţelele şi se opăresc cca 6 minute în apă fiartă cu sare. Fulgii de migdale se călesc uşor.
► Se stropeşte broccoli cu oţetul şi se presară fulgii de migdale. Se pun pe farfurii. Din orez se fac mingiuţe şi se aşază deasupra bucheţelelor de broccoli.