De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 200 g orez cu bob rotund
- 200 g prune uscate
- 2 roşii în bulion
- 1 ceapă
- 4 ciuperci proaspete
- 500 ml supă de legume
- 1 lingura margarină
- câteva fire de pătrunjel
- sare
Mod De Preparare
Ai mai mâncat până acum această reţetă? Încearcă o masă inedită, cu orez şi prune uscate.
1. Prunele se curăţă de sâmburi şi se taie cât mai mărunt. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se taie mărunt, lăsându-le la scurs. Se prepară supa de legume din apă şi concentrat.
2. Într-o cratiţă, se topeşte margarina şi se pune ceapa la călit. Când a devenit sticloasă, se adaugă orezul şi, după ce se lasă un minut să se umfle, se adaugă ciupercile feliate. Se lasă pe foc până ce se evaporă apa pe care şi-o lasă şi apoi se adaugă prunele şi sare, gupă gust. Se toarnă supa, se pun roşiile şi se lasă la fiert 10 minute.
3. Apoi, cratiţa se dă la cuptor pentru 20 de minute. Orezul se aduce la masă cu pătrunjel deasupra.