De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 250 g orez
- 1 piept de pui întreg
- 2 ardei graşi
- 2 roşii
- 150 g măsline cu sâmburi
- 2 linguri ulei
- câteva cozi ceapă verde sau ceapa ciorii
- sare
Mod De Preparare
Orezul cu pui şi ardei este un fel delicios, uşor şi simplu pe care trebuie să-l încerci. Vezi o reţetă ideală pentru cină.
1. Pieptul de pui se pune la fiert în apă cu un praf de sare pentru 15 minute. Se spumează şi zeama se strecoară pentru a fi folosită ulterior. Apoi, carnea se taie cuburi.
2. Ardeii şi roşiile se taie fâşii şi felii. Într-un vas care merge la cuptor se pune uleiul şi se adaugă orezul. Se pun carnea şi legumele.
3. Se toarnă zeama în care a fiert pieptul de pui, se adaugă măslinele, se presară sare şi se amestecă. Dacă zeama nu depăşeşte orezul, se mai completează cu apă.
4. Se dă la cuptor pentru o oră. Se serveşte cu cozi de ceapă verde tăiate mărunt.