De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 6 ouă
- 300 g smântână
- 1 vârf de cuţit de şofran
- câteva frunze de busuioc
- 40-50 g unt
- sare
- pesmet
Mod De Preparare
1. Se răstoarnă smântâna într- un castron şi se amestecă bine cu un praf de sare. Se presară puţin şofran şi se amestecă uşor, doar de 2-3 ori.
2. Pentru copt, se folosesc 6 boluri termorezistente sau un vas mai mare, puţin mai adânc. Fiecare bol se unge cu unt şi se presară cu pesmet. Se toarnă apoi smântâna, iar deasupra se pune câte un ou spart. Se pun vasele în cuptorul foarte bine încins, într-o tavă cu apă fierbinte, şi se coc la foc potrivit, 5-6 minute, până se întăreşte albuşul.
3. Se decorează cu frunze de busuioc şi se servesc imediat cu pâine prăjită.