De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 kg spanac proaspat
- 100 g cascaval ras
- 8 oua
Pentru sos:
- 50 g unt
- 50 g faina
- 200 ml lapte
Mod De Preparare
O reţetă gustoasă şi foarte sănătoasă! Prepară şi tu ouă cu spanac la cuptor!
1. Spanacul se spala si se opareste 5 minute în apa clocotita. Apoi, se scoate cu o spumiera si se lasa la scurs. Ouale se pun la fiert, sa fie tari, se pun apoi sub apa rece si se decojesc.
2. Pentru sos, se topeste untul, se adauga faina si, dupa ce se desface rapid, se trage de pe foc si se toarna laptele amestecând continuu. Se repune pe aragaz si, amestecând, se fierbe 5 minute.
3. Într-un vas de cuptor sau doua mai mici se pune un strat de spanac, apoi un polonic mic de sos si deasupra ouale.
4. Se presara cu cascaval si se da 10 minute la cuptor.