De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 2 banane mari și coapte
- 200 g făină
- 1 linguriță praf de copt/drojdie uscată
- 80 g unt topit
- 100 g zahăr
- 1 ou mare bătut
- 2 fiole esență de vanilie
- un praf de sare
Mod De Preparare
Pâinea cu banane e un desert atât de popular încât nu cred că nu ai auzit de el! Data viitoare când vei găsi niște banane mult prea coapte rătăcite undeva prin frigider, nu le mai arunca așa cum o faci de obicei! Rețeta asta e perfectă pentru ele, deoarece parfumul lor amețitor e cheia succesului ei! Cu minimum de efort și într-un timp extrem de scurt încropești un desert spectaculos de bun!
Preîncălzește cuptorul și unge cu unt o tavă de chec.
Pasează bine, într-un castron mare, bananele coapte (cu ajutorul unei furculițe). Adaugă untul topit, amestecă bine. Adaugă drojdia/praful de copt și sarea, amestecă.
Încorporează și zahărul, oul bătut și esența de vanilie. La final, adaugă și făina, amestecând bine.
Toarnă aluatul în tavă și dă la cuptor timp de 50-60 de minute. Scoate și lasă să se răcască de tot până o scoți din tavă.
Foto:shutterstock