De Oana Savin,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
Ingrediente
- 500 grame piure de dovleac
- 4 ouă
- 1 cană ulei vegetal
- 2/3 cană apă
- 3 căni zahăr
- 3 ½ căni făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 ½ linguriță sare
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 linguriță nucșoară
- ½ linguriță cuișoare
- ¼ linguriță ghimbir măcinat
Mod De Preparare
Pufoasă și ușor picantă, pâinea cu dovleac este chiar mai gustoasă a doua zi după ce ai copt-o. Gustul exotic al toamnei, în propria bucătărie.
Mod de preparare
- Preîncălzește cuptorul la 175 grade Celsius.
- Tapetează cu ulei și făină 3 forme de copt pâine
- Într-un bol mare pune piure-ul de dovleac, ouăle, uleiul, apa și zahărul și bate-le bine cu mixerul. Într-un bol separat amestecă făina, praful de copt, sarea, scorțișoara, nucșoara, cuișoarele și ghimbirul. Toarnă aceste ingrediente în amestecul de dovleac și folosește mixerul pentru a le încorpora bine.
- Toarnă compoziția în formele tapetate.
- Pune-le la copt timp de 50 de minute în cuptorul preîncălzit.
Sursă foto: 123rf.com
Alte rețete