De Oana Savin,
Ingrediente
- 1 kg făină
- 20 gr sare
- 1 gr drojdie uscată
- 780 ml apă caldă
Mod De Preparare
Chef Sorin Bontea a decis să facă publică rețeta sa de pâine cu puțină drojdie. Iese o pâine pufoasă, cu coaja crocantă, delicioasă.
Mod de preparare
Se amestecă toate ingredientele și se amestecă timp de câteva minute ca să nu se facă cocoloașe. Coca rămâne moale.
Coca se pune într-un vas pe fundul căruia se pune puțin ulei de măsline și se lasă la dospit timp de 30 de minute la temperatura camerei.
După 30 de minute se împăturește și se lasă iar la crescut timp de 30 de minute. Acest proces de împăturire se repeată de patru ori, o dată la 20-30 minute, după care se lasă la dospit peste noapte.
Se pune făină pe blatul de lucru, unde se răstoarnă coca. Se împachetează ca pe brânzoaice, iar apoi se pune într-un bol ce se tapetează cu făină.
Se lasă la dospit timp de 50 de minute.
Între timp se încinge cuptorul la 250 de grade.
Chef Bontea recomandă ca pâine să fie coaptă într-o cratiță de fontă cu capac, timp de 30 de minute. După cele 30 de minute se scoate capacul și se mai lasă la cuptor încă 15-20 de minute.
Sursă foto: Captură video