De Erika Chivu,
Ingrediente
- 1 lingurita sare
- 3 cesti faina
- 1/2 ceasca ulei de masline
- 300 g branza cheddar sau cascaval
- 1 lingura miere
- 1 ceasca apa calda
- 1 plic drojdie
- 1/2 ceasca unt cu usturoi
Mod De Preparare
Învaţă să prepari chiar tu o pâinică de casă cu usturoi, unt şi brânză delicioasă, pe care o poţi consuma ca atare, sau alături de mâncarea preferată.
Mod de preparare:
Într-un castron mare, amestecă apa, mierea şi drojdia şi lasă 5 minute să se activeze. Adaugă sarea şi făina treptat şi frământă bine, apoi lasă coca la odihnit 5 minute.
Unge vasul şi bila de aluat, acoperă cu folie de plastic sau un prosop de bucătărie şi lasă la crescut circa o oră, sau până îşi dublează volumul.
Taie aluatul crescut în două părţi egale şi formează două baghete de lungimea tăvii în care le vei coace. Mai lasă la crescut circa 30 de minute, acoperind coca.
Încinge cuptorul la 180 de grade şi pune aluatul aproape de sursa de căldură. Îndepărtează folia şi bagă la cuptor pâinea circa 20 de minute.
Taie brânza în felii subţiri şi topeşte untul cu usturoi. Scoate baghetele de pâine din cuptor şi unge cu untul aromat. Mai coace 5-7 minute, până devine aurie. Scoate din cuptor pâinea şi lasă să se răcească 15 minute, după care taie pe diagonală buzunare şi umple cu brânză şi unge cu unt cu usturoi. Mai dă la cuptor pâinea de casă cu usturoi şi brânză circa 3-5 minute şi serveşte imediat.