Pâinici aducătoare de noroc

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 550 g făină
  • 15 g drojdie de bere
  • 100 ml ulei
  • sare
  • 50 g unt
  • 2 ouă
  • 1 albuş
  • 1 lingura zahăr
  • 50 ml lapte
  • susan
  • mac
  • măsline tocate
  • nuci pisate
  • rozmarin
  • oregano

Mod De Preparare

1. Din 350 g făină, drojdie, ulei şi un praf de sare se face un aluat obişnuit de pâine. La el se adaugă restul de făină, laptele, 2 ouă, zahărul şi untul topit. Se frământă bine aluatul, apoi se lasă să se odihnească circa 30 minute, pentru a creşte.

2. Se face din tot aluatul un sul mai lung, care se porţionează în 12 bucăţi. Fiecare bucată de aluat se împănează şi se tăvăleşte prin susan, mac sau orice alt condiment preferat, după gust. Se aşază în tava de copt, tapetată în prealabil cu hârtie specială, se ung cu albuş şi se lasă la cuptor 25-30 de minute.