De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru crema de vanilie
- 200 ml smântână
- 300 ml lapte
- 50 g zahăr vanilat
- 3 foi gelatină
- 1 fiolă subţire esenţă de vanilie
Pentru crema de ciocolată
- 200 ml smântână
- 300 ml lapte
- 50 g zahăr
- 3 foi gelatină
- 80 g ciocolată neagră
Pentru servit
- o cutie mică de compot de pere
Mod De Preparare
Din smântână se pot face deserturi numeroase şi impresionante. Îţi propun o panna cotta de vanilie şi ciocolată pentru cei dragi:
1. Pentru crema de vanilie, într-o craticioara se pun laptele, smântâna, zaharul si vanilia. Se fierb amestecând mereu si, când da în clocot, se pune gelatina înmuiata si bine scursa. Se amesteca pentru a o dilua bine în crema.
2. Pentru crema de ciocolata se pun la fiert laptele, smântâna, zaharul si ciocolata rupta bucaţi. Se fierbe amestecând pentru a se topi ciocolata si apoi, când fierbe, se pune gelatina.
3. Cele doua creme se toarna în pahare, dupa gust, întâi ciocolata si apoi vanilia (sau invers) si se dau la rece pentru 4 ore. Se servesc cu pere din compot, bine scurse de zeama.