De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 ciocolata amaruie cu menta
- 2 cutii compot de ananas rondele
- 500 g branza proaspata de vaci
- 8 g gelatina transparenta pt. ornat
- 40 g gelatina granule
- 22 bucati piscoturi de sampanie
- 200 g zahar pudra
- 500 ml frisca lichida
- esente (rom, vanilie, portocale) la alegere
Mod De Preparare
Punem ananasul din conserva la scurs. Pastram cateva rondele pt. ornat. Restul il taiem cubulete si il mai scurgem iar.
Batem frisca, adaugam mascarpone adaugam zaharul, adaugam esenta rom si mixam pana devine o crema fina.
Cele 4 pliculete de gelatina (40 gr.) se pun la inmuiat in zeama de la compotul de ananas pt. 10 minute (din zeama de compot se pastreaza 250 ml pentru dizolvat gelatina incolora).
Apoi se incalzeste usor la bain-marie (atentie! nu se fierbe) cat sa se dizolve. Adaugam cubuletele de ananas in crema de mascarpone, amestecam bine si punem si gelatina dizolvata. Sa nu fie gelatina prea calda pt. ca se branzeste crema.
Amestecam bine de tot si turnam intr-o forma de tort (22 cm). Eu am pus si piscoturi pe margine , apoi am turnat peste ele ciocolata amaruie cu menta topita.
Se da la rece cca 30 minute apoi se orneaza cu ananasul rondele (sau portocala, kiwi) ; se prepara gelatina transparenta cfm instructiunilor de pe plic ( cu cei 250 mil de zeama de compot) si se toarna peste fructe.
Se da la rece 4-5 ore.
Reteta este f. simpla si rapida ( mai putin partea cu statul la frigider!). Pofta buna!
Reteta trimisa de: Gabriela Lefter