De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru foi
- un ou
- 100 ml lapte cald
- 100 g margarină
- 2 linguri miere
- 100 g zahăr
- 500 g făină
- 1 lingurita amoniac
- zeamă de lămâie
Pentru cremă
- 1 cana zahăr
- un ou
- 1 cana lapte
- 3 linguri făină
- 150 g margarină
Mod De Preparare
- Se amestecă toate ingrediente, se frământă uşor aluatul rezultate şi se împarte în patru bucăţi, aproximativ egale.
- Se tapetează spatele tăvii cu margarină şi făină şi se întinde o foaie. Se coc cele patru foi pe rând, la foc mic, aproximativ 10 minute.
- Între timp se prepară crema: se toarnă cana de zahăr într-o cratiţă şi se lasă până când se topeşte.
- Separat, se amestecă oul, laptele şi făina şi se adaugă peste zahărul topit. Se dă compoziţia la rece, după care se amestecă cu margarina.
- Se aşază o foaie pe un platou şi se unge cu cremă. Se continuă acest procedeu până la ultima foaie.
- Se ornează tortul cu cremă, iar peste el se pun biscuţii sfărâmaţi.
Alte rețete