Parfum de roze

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg zahăr
  • 1/2 litri apă
  • 250 g petale de trandafir, cu părţile albe tăiate
  • 1/2 lingurita sare de lămâie
  • zeama de la o lămâie

Mod De Preparare

1. Se pune la fiert apa cu zeama de lămâie şi cu zahărul, până ce se leagă bine.

2. În timpul ce fierbe se strânge cu o paletă spuma care se formează, până când siropul se curăţă bine.

3. Între timp se pun petalele de trandafir într-un vas, se presară sarea de lămâie peste ele şi se frământă bine cu mâna.

4. Când siropul s-a legat, se pun petalele în sirop şi se lasă să fiarbă în continuare până se formează o pastă.

5. Se lasă la răcit, după care se pune în borcane.