Pască cehească

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 50 g unt
  • 200 g făină
  • 100 g pesmet
  • sare
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 100 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • unt pentru tapetat
  • 2 pumni de boabe de fasole uscată
Pentru umplutură
  • 600 g spanac
  • 2 cepe
  • 5 căţei de usturoi
  • 30 g unt
  • 200 g caş sau brânză nesărată
  • 100 g iaurt
  • 100 g caşcaval
  • 3 cartofi fierţi tăiaţi felii
  • 6 ouă
  • 3 linguri smântână
  • 2 lingurite măghiran
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • 1 chiflă veche sau un colţ de franzelă

Mod De Preparare

1. Făina şi pesmetul se pun pe blatul de lucru, formând o moviliţă cu o gaură în mijloc. Se adaugă sarea şi coriandrul, untul, oul şi brânza şi se frământă bine. Apoi, se înveleşte coca în folie şi se dă la frigider 30 minute.

2. După ce s-a răcit, se întinde o foaie din 3 sferturi din cantitate. Se aşază în forma de copt, tapetată cu hârtie, aşa încât să acopere şi pereţii formei. Peste foaie se pune hârtie de copt şi deasupra se întinde fasolea, pentru a împiedica formarea denivelărilor. Se bagă în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, cam 10-12 minute. Se scoate din cuptor şi se îndepărtează fasolea şi hârtia de copt din mijloc.

3. Spanacul se opăreşte în apă cu sare, se scurge. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se pun la călit în unt. Se dau deoparte şi se lasă la răcit.

4. Caşul şi caşcavalul rase se amestecă cu iaurt, sare, nucşoară şi piper. Chifla se înmoaie cu apă călduţă, se stoarce şi se amestecă cu compoziţia anterioară, apoi se împarte totul în două părţi egale.

5. Cartofii cu măghiranul se încorporează în jumătate de compoziţie. Cealaltă se amestecă cu spanac.

6. Peste blat se pune un strat de umplutură cu cartofi, deasupra un strat cu spanac. Se fac 6 gropiţe în umplutură, în care se sparg ouăle.

7. Din coca rămasă, se întinde o foaie cu care se acoperă forma ca un capac. Se unge deasupra plăcinta cu smântână şi se dă la cuptor, la foc mic, circa o oră.