Pască poloneză (Sernik) – rețeta rapidă

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Aluat
  • 600 g brânză de vaci (cremă de brânză sau ricotta)
  • 100 g zahăr
  • 6 ouă
  • 120 ml smântână
  • răzătura de la 2 lămâi

Mod De Preparare

Sernik sau pasca poloneză este un fel de cheesecake în stil european. Polonezii folosesc o brânză specială numită twarog pentru a prepara această pască. Numele sernik vine din cuvântul polonez pentru brânză (ser).

Există două variante de pască polonează: cu crustă sau fără. De obicei, pasca tradițională nu conține această bază (crustă) care se prepară din biscuiți mărunțiți și amestecați cu unt topit.

Pasca poloneză se poate servi pudrată cu zahăr sau alături de smântână sau gem.

Cum se prepară pasca poloneză (sernik)

1. Într-un castron încăpător se amesteca cele 6 gălbenușuri cu 100 g zahăr până se obține un mix cremos.

2. Se adaugă răzătura de lămâie, smântâna și brânza.

3. Într-un alt castron se spumează cele 6 albușuri.

4. Albușurile se adaugă peste gălbenușuri și se înglobează prin mișcări de învăluire, de jos în sus.

5. Aluatul pentru pasca poloneză se toarnă într-o formă rotundă.

6. Se da la cuptorul preîncălzit pentru 50-60 minute (în funcție de cuptor). Dacă pasca se gătește prea repede la suprafață, se va acoperi cu folie de aluminiu.

7. După ce pasca s-a gătit, aceasta nu se scoate imediat din cuptor, ci se oprește focul și se crapă puțin ușa cuptorului.

8. Pasca poloneză (sernik) se pudrează cu zahăr și se servește când s-a răcit cu smântână sau cu gem.