De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 3 lingurite ulei de măsline
- 4 dovlecei
- 4 căței de usturoi
- 1 pungă paste (de care doriți)
- sare și piper după gust
- parmezan din belșug
Mod De Preparare
Învață să prepari o rețetă extrem de rapidă, sănătoasă și consistentă, din ingrediente ieftine.
Tăiați dovleceii în rondele, apoi în jumătăți. Pisați sau tăiați mărunt cățeii de usturoi. Turnați uleiul de măsline într-o tigaie mare și, după ce s-a încins puțin, puneți dovleceii și usturoiul la sotat pentru aproximativ 5-7 minute.
Amestecați ocazional până când dovleceii se înmoaie și usturoiul capătă o culoare aurie. Cam pe la jumătatatea timpului de preparare, potriviți gustul de sare.
Între timp, fierbeți pastele conform indicațiilor de pe pachet. Scurgeți-le și treceți-le prin apă rece. Puneți pastele în tigaie peste dovlecei, la foc mic. Adăugați parmezanul proaspăt ras și amestecați ușor pastele pentru a-l încorpora. Adăugați sare și piper după gust, dacă mai este nevoie.
Foto: paste cu dovlecei și usturoi /shutterstock