De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 bucata dovleac spaghetti
- 2 bucati conserve rosii intregi
- 30 g unt sau ulei masline
- 1 bucata ceapa alba tocata
- 1 bucata ardei gras rosu
- 1 ceasca masline verzi, fara samburi
- 1/2 legatura busuioc proaspat
- 1/2 legatura oregano proaspat
- 1 praf sare
- 1 praf piper
Mod De Preparare
Învaţă să faci spaghete din dovleac cu puţine calorii, delicioase şi care nu îngraşă.
Mod de preparare:
Taie dovleacul în două jumătăţi şi pune bucăţile de dovleac spaghetti într-o tavă mai înaltă.
Toarnă două ceşti de apă în tavă şi dă la copt la 180 de grade, foc mediu, timp de o oră.
Trage pulpa dovleacului din coajă cu o furculiţă. Fiind un soi special de dovleac, pulpa se va desprinde în fâşii subţiri, ca nişte spaghete.
Dacă nu vrei să prepari o mâncare vegetariană, pune nişte unt sau ulei de măsline pe „spaghetele’ din dovleac,
Ia o tigaie şi pune la călit ceapa, urmată de ardei, apoi toarnă roşiile, 3 ceşti de apă, măslinele, busuiocul, oregano, sarea şi piperul.
Toarnă sosul epste spaghete şi ai obţinut cele mia delicioase paste fără gluten şi fără calorii multe.