Paste gratinate cu roșii

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • oregano
  • zahăr
  • piper
  • sare
  • unt şi pesmet pentru tapetat tava
  • 4 linguri parmezan ras
  • 200 g brânză topită cu verdeaţă
  • 200 g smântână
  • 2-3 linguri ulei
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 2 fire de praz
  • 2 cepe
  • 15 g unt
  • 250 g paste scurte (penne)
  • 300 g roşii decojite în suc de roşii
  • 125 ml vin alb

Mod De Preparare

Aceste paste gratinate cu roșii sunt gata într-o oră și ies foarte bine, chiar dacă nu te pricepi în bucătărie.

1. Pastele se fierb în apă cu un praf de sare şi puţin unt, respectând timpul indicat pe ambalaj. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.

2. Ceapa, prazul şi usturoiul se curăţă, se toacă mărunt şi se călesc uşor într-o tigaie încinsă cu ulei. Se sting cu puţin vin şi se înăbuşă câteva minute, apoi se adaugă sucul de roşii, roşiile tăiate cubuleţe şi restul de vin şi se fierb în continuare, amestecând din când în când. Când totul este bine fiert se adaugă smântâna, brânza topită şi 2 linguri de parmezan. Se amestecă bine şi se potriveşte la gust cu sare, piper, zahăr şi oregano.

3. Pastele fierte se amestecă cu acest sos şi se răstoarnă într-un vas uns cu unt şi tapetat cu pesmet. Deasupra se presară restul de parmezan şi se gratinează în cuptorul încins, la foc potrivit, 25-30 de minute.