De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 kg piept de vită
Pentru saramură:
- 500 ml apă
- 60 g sare grunjoasă
- 3 cuişoare
- 6 căţei usturoi
- 1/4 lingurita boabe de piper negru
- 1/4 lingurita boabe de muştar
- 1/2 lingurita boabe de coriandru
- 1 vârf cuţit subţire nucşoară
- 1/4 baton scorţişoară
- 1 vârf cuţit ghimbir măcinat
Mod De Preparare
Pastrama de vită făcută în casă e mai gustoasă şi mai sănătoasă decât cea cumpărată. Vezi cea mai simplă reţetă de pastramă:
1. Toate ingredientele pentru saramură se pun la fiert şi se lasă până ce zahărul şi sarea s-au topit. Se lasă la răcit şi apoi, rece, saramura se pune la frigider pentru două ore.
2. Se toarnă saramura într-un vas mai mare unde este şi carnea care trebuie să fie în totalitate cuprinsă de marinată. Se acoperă şi se lasă patru zile la frigdier.
3. Se scoate carnea, se usucă şi se afumă, apoi se fierbe în aburi aproximativ 3 ore. Se lasă la răcit, se dă la frigider o noapte şi apoi se consumă.