De Bogdan Galca,
Ingrediente
Pentru păstrăv:
- 2 păstrăvi eviscerați
- sare
- piper
- 1 lingură ulei de măsline
- ½ cană vin alb
Pentru legume:
- 1 lingură ulei de măsline
- 150 grame morcovi baby
- 1 ardei roșu, tocat mărunt
- 150 grame mazăre mange-tout
- 100 grame fasole albă din conservă
- sare
- piper
Mod De Preparare
O rețetă delicioasă de păstrăv la cuptor, stropit cu puțin vin alb, foarte sănătoasă și recomandată.
Cum gătești păstrăv la cuptor
Site-ul sodelicious.ro recomandă următoarea metodă de preparare a păstrăvului la cuptor:
Pentru păstrăv:
- Preîncălzește cuptorul la 300⁰C.
- Pune păstrăvul într-un vas ceramic termorezistent, asezonează-l cu sare și piper, apoi stropește-l cu ulei de măsline și vin alb.
- Acoperă vasul cu folie de aluminiu și dă-l la cuptor pentru 30 de minute.
Pentru legume:
- Între timp, încinge uleiul de măsline într-o tigaie și adaugă morcovii baby. Gătește-i 30 de secunde, amestecând.
- Adaugă ardeiul și mazărea mange-tout. Amestecă pentru încă 30 de secunde.
- Adaugă apoi boabele de fasole din conservă și presară sare și piper. Gătește totul aproximativ 8 minute, amestecând din când în când.
- Servește păstrăvul cu legume trase la tigaie și felii de lămâie.
Video by sodelicious.ro