Pate de ciuperci – rețeta de post

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi tocați
  • 30 g nuci
  • 50 g pesmet
  • 30 ml ulei de măsline
  • 1 praf de sare
  • piper (după gust)

Mod De Preparare

Pateul de ciuperci este ideal pentru cei ce doresc să țină post, sunt vegetarieni, vegani sau pentru cei ce doresc să aibă un stil de viață sănătos. Acest tip de pateu poate fi servit pe pâine prăjită sau biscuiți sărați.

Cum se prepară pateul de ciuperci

  1. Într-o tigaie în care s-a pus uleiul de măsline se adaugă ceapa și usturoiul. Se gătește totul la foc mic timp de 5 minute sau până ceapa devine translucentă. Se asezonează.
  2. Se adaugă ciupercile tăiate subțire și se gătesc până se rumenesc frumos. Se lasă la răcit.

3. Într-un blender sau într-un robot de bucătărie se pun ciupercile, pesmetul, nucile și un pic de ulei de măsline. se pasează până se obține o pastă omogenă. Se condimentează cu sare și piper.