De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 250 g de somon proaspăt fără piele
- 100 ml de smântână de gătit
- 150 g unt
- 1 lămâie
- 1 lingură de ulei
- un praf de sare
- un praf de piper
Mod De Preparare
Pateul de somon de casă este un preparat ideal pentru micul dejun sau pentru o gustare. Acesta se poate servi pe pâine prăjită sau într-un sandviș.
Cum se prepară pateul de somon de casă
- Somonul se taie cuburi și se prăjește pe toate părțile într-o tigaie în care s-a pus puțin ulei. Prăjirea nu trebuie să dureze mai mult de 3 minute. Somonul trebuie să prindă față, nu trebuie să fie gătit 100%.
- Bucățile de somonn și untul tăiat în cuburi se pun într-un blender și se pasează până se obține un amestec omogen.
- Peste amestecul obținut se mai adaugă smântâna și zeama de la o lămâie. Se pasează până se obține o pastă fină.
- Se condimentează cu sare și piper după gust și se amestecă din nou.
- Pateul de somon se dă la frigider timp de 30 de minute.