De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat
- 300 g făină
- 200 g unt
- sare
- 6 linguri apă
- 2 linguri oţet
Pentru umplutură
- 150 g şuncă presată
- 150 g parmezan ras
- 30 g miez de seminţe de floarea soarelui
- 20 g susan
- 1 ou
Mod De Preparare
1. Se taie untul cubuleţe şi se pune într-un castron. Se adaugă făina, apa rece cu un praf de sare şi oţetul şi se frământă rapid. Se acoperă cu o folie şi se lasă la rece câteva ore sau de seara până dimineaţa.
2. Pe o planşetă presărată cu puţină făină se întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară, groasă de 1 cm. Se unge cu albuş de ou bătut spumă, se presară şuncă tăiată cubuleţe şi parmezan. Se rulează şi se taie felii groase de aproximativ 1,5 cm, care se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Se ung apoi cu gălbenuş şi se presară cu miez de seminţe şi susan.
3. Se coc în cuptorul bine încins, aproximativ 20 minute.