De Erika Chivu,
Ingrediente
- 5 albusuri de oua mari
- 250 g zahar
- 500 ml frisca lichida
- 500 g zmeura proaspata
pentru ornat
- 50 ml sirop de zmeura
Mod De Preparare
Învaţă să prepari o prăjitură simplă de vară, după o reţetă clasică, la care adaugi zmeură aromată. Toată familia o să o iubească.
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 150 de grade şi se tapetează o tavă mare cu hârtie de copt.
Se bat albuşurile cu zahărul până se face o spumă lucioasă. Se adaugă câteva bucăţi de zmeură zdrobită, pentru o nuanţă de roz frumos.
Se toarnă spuma în formă de două cercuri, unul mai mare şi unul mai mic.
Se coace circa o oră, până e gata bezeaua, fără să se usuce interiorul, care trebuie să rămână pufos.
Se scot discurile de bezea şi se lasă la răcit.
Se bate frişca lichidă cu un piure din 100 grame de zmeură şi se pune între cele două discuri de bezea.
Se pune frişcă şi deasupra şi se pune restul de zmeură deasupra.