De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru "aluatul" de bezea
- 6 albușuri mari de ouă
- 300 g zahăr pudră
- 50 g ciocolată tocată fin
- 4 linguri pudră de cacao neîndulcită
- 1 linguriță oțet balsamic/oțet de vin roșu (opțional)
Pentru cremă
- 600 ml frișcă
- 4 linguri zahăr pudră
- 1 shot de amaretto (lichior de migdale)
- o mână de zmeură
- ciocolată neagră răzuită
- 2 fiole de esență de vanilie
Mod De Preparare
3 straturi ciocolătoase crocante și absolut delicioase. Cremă fină de amaretto și zmeură aromată. Acesta este desertul visurilor pentru cei îndrăgostiți de ciocolată. Și nu numai pentru ei. Pavlova aceasta e desertul care îi iese și celui mai nepriceput om, garantat.
Nu te speria, rețeta nu e complicată sau lungă, doar detaliată, ca să fim siguri că va fi un succes!
- Preîncălzește cuptorul la treaptă mare și tapetează o tavă care nu lipește cu hârtie de copt.
- Bate albușurile bine până obții o spumă tare și apoi adaugă încet, lingură cu lingură, zahărul, încorporându-l. Adaugă oțetul, pudra de cacao, ciocolata tocată fin și bate ușor cu mixerul până se omogenizează. Împarte din ochi aluatul în 3.
- Pune o tavă rotundă pe hârtia de copt și trasează 2 cercuri identice cu ajutorul conturului fundului ei. Umple cele 2 cercuri egale cu 2 treimi din bezeaua mai devreme obținută (împărțită în mod egal, desigur între cele 2 cercuri) și nivelează marginile și suprafața. Dacă ai tava îndeajuns de mare, fă cele 3 blaturi pe aceeași tavă, deodată. Dacă nu, procedează cu blatul al treilea la fel cum vei vedea mai jos că trebuie să faci cu primele 2. Dacă nu dorești 3 blaturi ci 2, pur și simplu împarte aluatul în 2 și nu 3.
- Dă la cuptorul preîncălzit (acum dat la temperatură medie) timp de 1 oră, 1 oră și jumătate. Când e gata, va fi tare/crocantă pe margini și deasupra, dar, – dacă o verifici înăuntru – va fi pufoasă. Închide cuptorul și întredeschide ușa, lăsând blaturile acolo.
- Bate într-un bol înalt frișca cu zahărul pudră, până se întărește. Adaugă păhărelul de amaretto, esența de vanilie și o mână plină de zmeură (proaspătă sau congelată). Amestecă bine.
- Acum construiește pavlova, astfel: blat, strat de cremă; blat, strat de cremă; blat, strat de cremă. (Nu te îngrijora dacă se sparge bezeaua, e perfect normal. Oricum, vei acoperi crăpăturile formate cu cremă).
- Rade ciocolată deasupra și decorează cu câteva zmeurici. Dacă vrei, poți turna și ciocolată topită deasupra, pentru un aspect și mai atrăgător.
Foto: captură Youtube
Alte rețete de Pavlova: