De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 kg pere
- 1 litru vin roşu
- 125-150 g zahăr
- 10-15 cuişoare aromate
- câteva bucăţi de scorţişoară
- 1/2 baton de vanilie
- 1 portocală
- 300-400 ml frişcă bătută
Mod De Preparare
1. Perele se spală şi se curăţă de coajă, fără să se îndepărteze şi codiţele. La bază se taie drept şi se aşază într-o cratiţă.
2. Vinul se amestecă cu zahărul şi zeama de la o portocală. Se adaugă vanilia, cuişoarele şi scorţişoara, se amestecă uşor să se dizolve zahărul şi se toarnă în vasul cu pere. Se pun la foc mic, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă aproximativ jumătate de oră. Dacă perele sunt bine pătrunse se scot pe un platou, iar siropul rămas în cratiţă se fierbe în continuare până se leagă şi se obţine un sirop mai gros.
3. Perele fierte se lasă la rece şi se servesc cu frişcă şi sirop.