De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat
- 2 cani făină
- 1 cana zahăr
- 1 cana ulei
- 2 pliculete praf de copt
- 1 lingurita esenţă de portocale
- 1 lingura esenţa de rom
- 1 lingura coajă rasă de portocală
- apă minerală
- 1 lingura dulceaţă de pere
Pentru cremă
- 1 cana zahăr
- 500 ml apă
- 5 linguri făină
- o jumătate pachet margarină
- cacao
- esenţă de rom
Mod De Preparare
- Se amestecă făina, uleiul, zahărul, praful de copt, coaja de portocală şi dulceaţa de pere.
- Se adaugă aromele şi apa şi se amestecă până se obţine o cremă de consistenţa unei smântâni groase.
- Se tapetează o tavă cu făină şi margarină şi se toarnă compoziţia. Se dă la cuptor, la foc mijlociu, pentru aproximativ 40 de minute.
- Între timp, se prepară crema. Se caramelizează zahărul, se adaugă cele 5 linguri de făină şi se amestecă bine.
- Peste compoziţia rezultată se adaugă apa fierbinte, margarina, cacaua şi aromele.
- Se amestecă bine, după care se lasă să se răcească.
- Se scoate blatul din cuptor, se pune crema peste şi se ornează cu felii de pere.