De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 250 g unt
- 210 g zahăr brun
- 40 biscuiți sărați
- 450 g chipsuri de ciocolată cu lapte
Mod De Preparare
Sora mea numește acest desert Pericol’. Asta deoarece este atât de bun încât este un pericol pentru orice dietă pe care o ții sau pe care ai de gând să o ții. Dar asta este! Dacă tot e să fie dulce, atunci să fie cel mai bun și mai rapid dulce posibil, din numai 4 ingrediente.
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
Unge cu un pic de ulei și îmbracă o tavă în hârtie de copt. Tapetează fundul tăvii cu un strat compact de biscuiți.
Într-o cratiță, la foc mic, combină untul și zahărul, până încep ușor să clocotească. Toarnă rezultatul cât e fierbinte, în mod egal, peste stratul de biscuiți. Apoi, imediat, împrăștie rapid chipsurile de ciocolată peste stratul fierbinte. Când începe să se topească ciocolata, întinde-o cu o spatulă, uniform.
Dă la cuptor 4 minute. Scoate, lasă să se răcească și să se întărească, apoi rupe în bucățele, cu mâna.
Foto: captură Youtube