De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 600 g peste alb
- 300 g morcovi
- 300 g tije de elina
- 300 g praz
- 300 g andive
- 0,5 litri bere blonda
- 2 cepe
- 2 galbenusuri
- 100 g unt
- 50 ml smântâna
- câteva fire marar
- sare
- piper
Mod De Preparare
Peşte cu legume, reţeta ideală pentru o cină delicioasă şi dietetică.
1. Se curaţa si se taie marunt toate legumele si apoi se pun la calit în jumatate din cantitatea de unt. Se lasa 2 minute.
2. Pestele se asaza peste legume, se toarna berea si 500 ml apa ţi se adauga restul untului taiat cubuleţe. Se acopera si se lasa 15 minute la fiert, la foc mic.
3. Apoi, pestele se scoate, iar legumele se strecoara. Smântâna se pune într-o craticioara, se adauga galbenusurile, se bat bine cu telul si se lasa 2 minute pe foc amestecând continuu. Se toarna apoi zeama în care au fiert pestele si legumele ţi se potriveţte de sare ţi piper. Se lasa 5 minute la foc, apoi se pun legumele.
4. În fiecare farfurie se pun legume cu sos, se asaza o bucata de peste deasupra si se aduce la masa cu marar.