Peşte cu rozmarin

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 bucati peşte
  • 3 crengute rozmarin
  • 1 căpăţână usturoi
  • sare
Pentru garnitură
  • 500 g roşii
  • 500 g cartofi
  • cimbru pisat
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 1 ardei iute

Mod De Preparare

1. Se curăţă peştele şi se spală foarte bine. După aceea, se împănează cu rozmarin şi cu usturoi, se crestează şi se potriveşte cu sare.
2. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă aproximativ o oră în frigider, la macerat.
3. În acest timp, se curăţă cartofii, se taie bucăţi potrivite şi se pun să fiarbă în apă cu sare, ca pentru piure. După ce au fiert, se înăbuşesc în ulei de măsline, sare şi cimbru.
4. Se pregăteşte între timp grătarul, se încinge, se unge cu puţină ceapă sau grăsime şi se aşază peştii şi roşiile tăiate pe jumătate. Dacă preferaţi peştele picant, se adaugă şi un ardei iute. După ce s-au rumenit bine, se servesc cu garnitură de cartofi şi roşii picante, coapte pe grătar.

Îți place carnea de pește? Citește mai multe despre specii de pești pentru consum

Alte rețete