Peşte pane cu sos tartar

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600 g cod pane
  • 3 linguri pesmet
  • 1 lingura parmezan
  • 1 lingurita coajă de lămâie
  • 1 lingurita verdeaţă tocată mărunt
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 căţei de usturoi
  • zeama de la o lămâie
  • 2 linguri vin alb
  • 150 ml ulei
  • sare fină
  • 1 gălbenuş de ou
  • 1 lingurita muştar
  • 1 ceapă mică
  • 2 castraveţi muraţi

Mod De Preparare

1. Se amestecă pesmetul cu parmezanul, coaja de lămâie, verdeaţa tocată mărunt (mărar, pătrunjel, cimbru), boiaua de ardei şi puţină sare. Zeama de lămâie se amestecă cu vinul şi usturoiul pisat.

2. Peştele se spală, se taie bucăţi şi se lasă la scurs. Fiecare bucată de peşte se cufundă în sosul de lămâie, apoi se trece prin amestecul cu pesmet. Într-o tigaie încinsă cu ulei se prăjesc bucăţile de peşte şi apoi se pun la scurs pe un servet de hârtie.

3. Pentru sos, se amestecă 1 gălbenuş de ou cu o linguriţă de muştar, 100 ml ulei, ceapa tocată mărunt şi castraveţii muraţi tăiaţi cubuleţe. Se potriveşte de sare după gust.

Alte rețete