De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 300-400 g peşte (2 felii groase de 1,5-2 cm)
- 2 lămâi
- sare
- piper
- condimente pentru peşte
- 1 lingura făină
- 2-3 linguri ulei
Mod De Preparare
1. Peştele se spală şi se usucă. Se stropeşte cu zeama de la o lămâie şi se condimentează după preferinţe. Se pune într-un castron, se acoperă şi se lasă la rece 15-20 minute.
2. Se scurg bucăţile de peşte de sosul marinat, se dau prin făină, se bat între palme pentru îndepărtarea surplusului de făină şi se prăjesc într-o tigaie încinsă cu ulei. Focul se lasă la mijlociu, iar bucăţile de peşte se întorc pe cealaltă parte, numai după ce au prins o crustă şi se desprind uşor.
3. Peştele prăjit se serveşte imediat, cu lămâie şi garnitură, după preferinţe.
Alte rețete