De Bogdan Galca,
Ingrediente
- 2 linguri ulei de măsline extra virgin
- 3-4 căței de usturoi, zdrobiți
- 1 lingură suc de lămâie
- 400 grame pește spadă file (2 bucăți)
- 1 roșie, cubulețe
- 2 linguri măsline negre fără sâmburi
- 1 lingură pătrunjel, tocat
- 1 linguriță cimbru
- sare
Mod De Preparare
Fileul de pește spadă făcut pe grătar este un fel perfect pentru o masă mare în familie, atunci când vrei să impresionezi.
Cum se prepară peștele spadă la grătar
1. Amesteci uleiul cu usturoiul și sucul de lămâine, într-un castron mic
2. Fileurile de pește spadă trebuie unse cu o parte din dressingul făcut la punctul 1
3. Pune fileurile pe grătar și lasă-le aproximativ 8 minute pe ambele părți și le asezonezi cu sare și piper.
4. Separat, în alt castron, amestecă roșia cu măslinele, pătrunjelul, cimbrul și puțină sare. Adaugă aici și restul de dressing făcut la punctul 1.
5. Fileurile de pește spadă se servesc alături de salata obținută.
Sursă: sodelicious.ro