De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 800 g piept de pasăre (raţă, curcă, gâscă)
- 200 g pate de ficat
- 200 g ficat de pasăre
- 20 g unt
- 1-2 linguri ulei
- 1 legatura pătrunjel
- nucşoară măcinată
- 1/2 lingurita chimen
- boia de ardei
- 100 ml vin alb
- sare
- piper
- 1 păhărel de coniac
Mod De Preparare
1. Carnea se curăţă, se spală şi se usucă cu un şervet. Se taie pe lung fiecare bucată, astfel încât să se poată umple. Se condimentează cu boia de ardei şi piper, se stropeşte cu vin şi se lasă la rece jumătate de oră.
2. Pentru umplutură, ficatul de pasăre se înăbuşă în unt. Se condimentează cu sare şi piper, iar când se răceşte se taie cubuleţe şi se pune într-un castron. Se adaugă pateul de ficat, pătrunjelul tocat, două linguri de coniac, chimenul, nucşoara măcinată, sare şi boia.
3. Se umplu bucăţile de piept cu această compoziţie, apoi se prind cu scobitori sau se cos. Se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi jumătate de pahar cu apă. Se coace în cuptorul încins, la foc tare, 35-45 de minute. După 15 minute focul se reduce, iar bucăţile de carne se întorc şi se stropesc cu coniac.