De Ileana Voicu,
Ingrediente
Mod De Preparare
Reteta oferita de pranzuldincaserola.ro
Pentru că puiul se pregăteşte uşor şi pentru că mulţi dintre voi aţi renunţat la porc ori faceţi doar o pauză după tradiţionalele sărbători indigeste, al doilea episod al prînzului din caserolă poate trece lesne drept salată. Asta chiar dacă majoritatea ingredientelor au trecut prin grătarul cu teflon.
DOVLECEL. O jumătate dintr-un dovlecel potrivit, curăţat şi spălat, tăiat pe lung, în felii nu prea groase. Puse pe grătar, pe lîngă pieptul de pui. Se frig mai rapid decît puiul, aşa că e bine să nu uitaţi de ei ţi să se ardă. Cînd sînt destul de moi şi de rumeniţi, îi scot pe o farfurie întinsă, le pun puţină sare şi o linguriţă de ulei de măsline, să nu se usuce.
ARDEI GRAS. Roşu. O jumătate dintr-unul mediu. Curăţat de seminţe şi de nervurile alb-rozalii, spălat şi tăiat în fîşii, apoi în dreptunghiuri potrivite.
SOCOTELI. BANI: piept de pui – 3.20, dovlecel – 1.00, ciuperci – 2.20, ardei gras – 1.50, alte ingrediente – 0.50. Total: ~7.50 RON. TIMP: 40 minute.
Şi timeline. Timpul total poate scădea cu minimum 10 minute dacă figeţi ciupercile în paralel cu pieptul de pui, pe un alt grătar sau într-o tigaie cu teflon.
________________________________________________________________
*Cred că surimi este singura excepţie în mulţi ani. În general, pieptul de pui pe care îl găsim în comerţ e mare şi aproape întotdeauna sîntem obligaţi să cumpărăm cel puţin două bucăţi.
**Eu am împachetat fiecare jumătate în punguţă separată şi le-am pus în congelator.
*** În restaurantele grill, gratargiii folosesc apă, dar treaba asta are toate şansele să dea pieptului de pui un gust destul de straniu, de rufă spălată.
**** Ideal ar fi, din economie de vase murdare, să scoateţi totul pe aceeaşi farfurie.