Piept de pui cu sos de ciuperci

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600 g piept de pui
  • sare
  • 500 g ciuperci
  • 300 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri făină
  • 1 praf nucşoară
  • piper alb măcinat
  • piper negru măcinat
  • 2-3 fire ceapă
  • 1 legatura pătrunjel
  • 1 praf boia dulce
  • 1-2 crengute rozmarin

Mod De Preparare

1. Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se taie astfel încât să se poată rula. Se ung bucăţile de carne cu untul topit, se condimentează cu sare şi piper, se rulează şi se lasă la rece.

2. În acest timp, se curăţă ciupercile, se spală şi se lasă la scurs. Se taie ceapa şi se căleşte în puţin unt şi apoi se adaugă ciupercile tăiate felii subţiri. Se călesc câteva minute, se adaugă puţină apă şi se lasă până scad.

3. Separat, se pregăteşte sosul din unt, făină, lapte, sare, piper alb şi un praf de nucşoară şi se fierbe până capătă consistenţa unei ciulamale.

4. Se umple pieptul cu o parte din ciupercile călite, se presară pătrunjel tocat mărunt, se rulează şi se bagă în cuptor. Se serveşte cu sosul alb și cu ciupercile călite. Se ornează cu rozmarin.