De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 4 bucati piept de pui (aproximativ 800 g)
- 1 ceapă
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras roşu
- 2-3 linguri ulei
- 200 ml vin alb sec
- 2-3 fire de busuioc
- 1 lingurita făină
- 1 legatura pătrunjel verde
- sare
- piper
- 1 ardei iute
Mod De Preparare
1. Carnea se spală, se taie felii groase de 2-3 cm şi se condimentează cu piper. Într-o tigaie încinsă cu ulei se prăjesc bucăţile de carne, pe ambele părţi. La început, focul se ţine mai tare, până se formează o crustă, apoi se reduce focul şi se mai prăjesc 7-8 minute.
2. Se condimentează cu sare şi se adaugă ceapa tocată mărunt, ardeiul tăiat cubuleţe, busuiocul şi vinul. Se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc potrivit, 10-15 minute.
3. Se adaugă făina dizolvată în apă rece şi se mai fierbe 5 minute. Se potriveşte la gust cu sare, piper şi ardei iute fin tocat, iar când se serveşte se ornează cu pătrunjel verde.